De koudere zomeravonden

De lange zomeravonden zijn erg leuk, maar we weten ook allemaal dat het in Nederland niet altijd top weer is. Dit betekent dus dat er ook zomeravonden aankomen dat het wat kouder is, en natuurlijk zijn de plannen al gemaakt om bij jou in de tuin te zitten. De enige oplossing dan is eigenlijk het aanschaffen van een haard in de tuin. Wat voor soorten haarden zijn er en wat zijn de voordelen?

Soorten haarden

Natuurlijk is er niet één soort haard, maar je hebt er best veel. Zo heb je een haard op gas, op hout en op bio-ethanol. Een gas haard is erg makkelijk te bedienen. Je kan hem instellen met een draaiknop en de haard wordt super snel warm. Dit is dus ideaal als je met al je vrienden lekker in de tuinset aan het borrelen bent. Een bio-ethanol haard is een haard die werkt op biologische brandstof. Dit is dus erg goed voor het milieu. Hiernaast is het ook nog nodig om een afvoerkanaal aan te leggen voor de rookgassen. De stank van een echte haard heb je dus niet.

Voordelen van een haard

Een haard is zo ontworpen dat die bedoelt is voor alle jarige tijden. Ze worden namelijk gemaakt van bijvoorbeeld gietijzer of roestvrij staal. Een van de voordelen van een haard is dat het gelijk kan dienen als een gasbarbecue. Hoe ideaal is dat nou? Voor een haard hoef je ook niet perse een grote tuin te hebben. Dit zou ook kunnen staan op je balkon. Deze moet dan natuurlijk wel groot genoeg zijn!