Steigerhout toepassen in de tuin

Kriebelt het bij jullie ook? Bij ons in ieder geval wel. Inmiddels is het lichter in de ochtend en januari is voorbij. Dat betekent dat we richting de zomer gaan. We mogen weer nadenken over de zomervakantie, maar dus ook over onze tuin. Is jouw tuin aan een opknapbeurt toe? De kans is groot. De winter laat altijd zijn sporen achter. 

Wanneer je de tuin zomerklaar maakt, ga je automatisch ook nadenken over de tuinmeubelen. Mochten die aan vervanging toe zijn, dan moet je zeker steigerhout in overweging nemen. Dit is prachtig hout voor in elke tuin 

Steigerhouten tuinmeubelen

Steigerhout is ontzettend flexibel. Je maakt er prachtige loungebanken, tafels en tuinsets van. Zoek jij een robuust meubel voor in jouw tuin, kies dan zeker steigerhout. Deze meubelen wordt gemaakt van gebruikt steigerhout. De planken worden geschuurd en hebben daarvoor verweerd uiterlijk. 

Het hout wordt behandeld met bijvoorbeeld een nano coating, waardoor het meubel is beschermd tegen vocht en vuil. Zo heb je langdurig plezier van de meubels en is onderhoud een eitje. 

Steigerhouten bloembakken 

Vind je meubelen van hout te massief of kun je er geen genoeg van krijgen? Steigerhouten bloem- en plantenbakken zijn tegenwoordig zeer hip. Vaak zijn ze ook nog eens te verkrijgen op wielen. Zo verplaats jij gemakkelijk elke plant in de tuin. Zo kun je ook nog eens leuk schuiven met de bloemen en planten in de tuin. 

Steigerhout onderhouden in de tuin 

Uiteindelijk krijgt elk meubel dat buiten staat de klappen van de zweep. Het is dan ook niet gek dat veel meubels lelijker worden naarmate ze lang buiten staan. Veel mensen denken dat steigerhout of andere houtsoort absoluut niet geschikt zijn voor buiten. Maar dat is niet waar. 

Wanneer steigerhout wordt behandeld met nano coating bescherm je de meubels tegen vuil en vocht. Hierdoor zijn ze makkelijker te onderhouden en blijven ze ook langer mooi. Dek houten tuinmeubelen nooit af met zeil. Hierdoor gaat het juist verkeerd. Plaats ze altijd iets van de grond af en mocht het weer winter worden, plaats ze dan in de schuur. Maar zolang ze van de grond af staan kan er eigenlijk niet veel fout gaan.