De tuintrends van 2020

Elk jaar staan er weer verschillende trends voor de deur, zo ook in de tuin. Aangezien het einde van de winter weer in zicht is, wordt het ook weer tijd om na te gaan denken over hoe jij je tuin er dit jaar uit wilt laten zien. Wil je een nieuw terras aanleggen, of toch liever meer groen in je tuin zien? In dit artikel worden de tuintrends van 2020 besproken, zodat je alvast inspiratie voor je tuin op kan doen voor deze lente en zomer. 

De diervriendelijke tuin

Milieu speelt een steeds grotere rol in het dagelijks leven en daarom is het ook logisch dat een milieuvriendelijke tuin in deze lijst voorkomt. Jaarlijks nemen het aantal insecten al jaren af, dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de natuur af en toe ook een handje helpt. Dit kan je onder andere doen door een diervriendelijke tuin aan te leggen. Zorg er hierbij voor dat je al je bestrating uit je tuin haalt en alles voor groen verandert. Insecten en dieren komen namelijk niet op steen, maar op groen af. Daarnaast kan je er ook nog eens vogelhuisjes en insectenhuizen bij doen, zodat de dieren ook een onderkomen hebben. Daarnaast moet je de tuin uiteraard wel onderhouden, maar hoef je niet alles schoon te maken. Als voorbeeld; dode bladeren. Insecten eten de dode bladeren en komen hier dus op af, waardoor vogels ook op je tuin afkomen omdat deze insecten eten. Daarnaast is het goed voor de bodem doordat deze voedingrijk blijft. Als je een diervriendelijke tuin aan wilt laten leggen kan je een hovenier in Amstelveen inschakelen. 

De ontspannen tuin

Doordat de lentes en zomers in nederland steeds lekkerder worden qua weer, tonen steeds meer mensen interesse in een tuin waarin je volledig in kan ontspannen. Een heerlijk terrasje aanleggen, een lekker drankje erbij, en je bent klaar om de zomer door te komen. Daarnaast hoort er natuurlijk ook een barbecue bij en voor de in de avond een vuurkorf, zodat je in de avond lekker kan ontspannen met een vuurtje erbij. Daarnaast kan je ook een lange zitbank erbij zetten, waar je heerlijk helemaal in weg kan zakken. Dat is pas ontspannen! Mocht je op zoek zijn naar een tuin waarin je kan ontspannen, kan je altijd inspiratie opdoen via een hovenier in almere