Hoe jij je ruiten mooi schoon houdt

Ruiten zijn wellicht wel het belangrijkste binnen een huis, ze zorgen namelijk dat er licht en leven binnen je huis komen. Het is daarom ook belangrijk om dit goed te onderhouden, want als je ruiten niet goed schoon zijn kan de dag er binnenshuis een stuk grauwer uitzien dan dat het daadwerkelijk is. En als het weer er grauw uitziet, wordt je zelf ook niet vrolijk. Daarom is het belangrijk dat je jouw ramen mooi, helder schoon houdt. Dit kan echter een hele opgave zijn. Zo kan je doordat er zand op het kozijn zit bijvoorbeeld krassen in je ruit krijgen tijdens het schoonmaken, maar ook dat er allemaal strepen op je ruit ontstaan. Daarom is een glaszetter in Den Haag gevraagd een aantal tips te geven zodat jij mooie, heldere ramen hebt gedurende het jaar. 

Maak eerst alles om de ruit heen schoon

Allereerst is het belangrijk om de kozijnen goed schoon te maken. Het komt namelijk vaak voor dat er vuil of zand zit op de kozijnen. Als je dit niet eerst schoonmaakt kan het zijn dat je het vuil of zand meeneemt over de ramen heen. Dit kan er vervolgens weer voor zorgen dat er krassen in je ruit ontstaan, of dat je raam er niet helder uitziet. Als er iemand viezigheid op zit, hecht andere viezigheid zich vervolgens weer sneller hieraan vast waardoor je ramen nog sneller vies worden. Daarom is het belangrijk om te beginnen met alles schoon te maken rondom het raam.

De ruit schoonmaken

Je wilt ervoor zorgen dat er geen strepen op je ruit ontstaan. Daarom is het belangrijk om een richting op te gaan met het schoonmaken. ga elke keer van links naar rechts en zorg hierbij ook dat je niet te veel water gebruikt, zodat het water niet te veel naar beneden druppelt. Daarnaast is het handig om een klein beetje azijn aan het water toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat vet sneller verwijderd wordt en voorkomt strepen. Ook is het handig om in plaats van gewoon water, regenwater te gebruiken. Regenwater bevat namelijk minder kalk waardoor het glas helderder wordt als het eenmaal gedroogd is. Dat brengt ons meteen naar de laatste tip; het drogen. Je kan een doekje gebruiken om het te drogen, maar wat nog veel mooier is; een oude krant. Door de inkt van de krant zal je glas nog helderder gaan stralen. 

 

Mocht je nog meer tips willen, kan je altijd terecht bij riboglas.