Je huis schoon houden

Je huis schoonmaken is een ding, je huis heel het jaar door schoon houden is een ander iets. Het is niet gemakkelijk om je huis goed schoon te maken en te houden, doordat het voor de meeste nou niet het leukste werk is om te doen. Daarnaast is het ook nog eens intensief en tijdrovend, waardoor je steeds minder zin krijgt om je huis schoon te maken. In dit blog daarom een aantal tips om jou te motiveren je huis schoon te maken en te zorgen dat je deze ook schoon houdt. De tips zijn gegeven door een schoonmaakbedrijf in Hoorn

Deel je taken op

Een van de redenen waarom schoonmaken zo lastig is, is omdat er vaak ontzettend veel moet gebeuren. Er moet gestofzuigd worden, de kastjes moeten een sopje hebben, het aanrecht moet schoon gepoetst worden, noem het maar op. Daarom is het belangrijk om je taken goed op te delen, zodat je niet in een keer alles hoeft te doen. Zorg ervoor dat je allereerst bijvoorbeeld begint met stofzuigen. Ga hierbij niet eerst alleen de keuken stofzuigen, maar alle kamers die gestofzuigt moeten worden. Hierdoor kan je het stofzuigen gelijk van je lijstje afhalen met wat je nog moet doen en kan je door naar het volgende. Uiteindelijk kan je een takenlijst maken en deze taken taak voor taak uitvoeren, waardoor je daadwerkelijk goed opschiet. Elke keer als je een taak van je lijst af kan strepen, is het een fantastisch gevoel omdat je daadwerkelijk merkt dat je opschiet. 

Maak het schoonmaken leuker

Schoonmaken, dat kan toch niet leuk gemaakt worden? Mis! Zelfs de stomste dingen in het leven kunnen leuk gemaakt worden, je moet er alleen wel wat voor doen. Hang er bijvoorbeeld een beloning aan; als je schoon hebt gemaakt mag je een ijsje halen. Of maak er een soort gezinsuitje van door van schoonmaken een wedstrijd te maken wie het snelst zijn kamer op kan ruimen. Hierdoor maak je het uitdagend, leuk en zorg je ervoor dat je kinderen (indien je deze hebt) ook huishoudelijke taken meekrijgt.

Deze tips zijn gegeven door schoonmaakbedrijf vanberkel-schoonmaak.nl.