Wat zijn precies de voordelen van een kunststof voordeur?

Wanneer je nog op zoek bent naar een nieuwe (voor)deur voor je huis of je gaat jeĀ  huis verbouwen dan zit je altijd goed met een kunststof voordeur. De laatste jaren is de kunststof deur steeds populairder aan het worden. Wanneer je wel eens overwogen hebt om een deur van kunststof aan te schaffen in plaats van hout of aluminium dan heeft u zeker goed nagedacht. Tegenwoordig zitten er meer voordelen aan dan u denkt. Daarnaast zijn ze zo goed als niet te onderscheiden van andere deuren qua hoe ze er uit zien.

Een kunststof voordeur zorgt voor goede isolatie.

Een punt waar deze deur vooral heel erg goed op scoort is op het gebied van isolatie van warmte en geluid, zeker vergelijkend op het gebied van aluminium. Een deur van hout isoleert vaak heel erg goed, maar deze heeft dan ook enorm veel onderhoud nodig. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het feit dat de deur vaak moet worden overgeschilderd. Daarnaast wordt kunststof technologisch continu verder doorontwikkeld, waardoor de voordelen waaronder het isolerend vermogen alleen maar zal toenemen.

Robuustheid is ook een factor.

Naast het feit dat kunststof heel erg goed isoleert is kunststof ook heel erg robuust. Het raakt niet snel beschadigd en daarnaast scoort het ook enorm goed op het gebied van inbraakveiligheid. Kunststof deuren hebben vaak meerpuntssluitingen, waardoor het voor inbrekers allesbehalve makkelijk is om binnen te komen.

Mogelijkheden te over

Er is een ongelooflijk ruim aanbod, en dus heb je altijd veel keus. Deuren van aluminium kun je schilderen, maar dat brengt het gevaar dat de verf in de loop der jaren zal afbrokkelen en dat je de deur daarom opnieuw moet overschilderen om ervoor te zorgen dat die mooie kleur goed wordt behouden. Kunststof kan door middel van kleurfolie of kleurvaste coatings in alle kleuren worden geleverd die je maar wilt. Daarnaast zijn ze lang niet zo kwetsbaar als velen denken. Je kunt ook een deur kopen die van te voren al helemaal mooi gekleurd is. Je hebt dus mogelijkheden te over, ongelooflijk veel keus, en je eindigt met een onderhoudsarme deur.

Duurzaamheid.

Velen weten dit ook, kunststof is een enorm duurzaam materiaal. Ze hoeven nooit overgeschilderd te worden, dit zorgt voor een hoop onderhoudsvriendelijkheid en dat is ook beter voor het milieu. De meeste verf of beits is dat namelijk niet. Kunststof is al een duurzaam materiaal op zich, maar op deze manier draag je nog een dubbel bij aan een beter milieu. Daarnaast heb je qua schoonmaak geen reinigingsmiddel nodig omdat de deur al over een vuilwerend vermogen beschikt en daarmee is het voldoende om enkel een natte spons te gebruiken. Dit alles maakt de deur heel compleet.