Vijf voordelen van isoleren met glaswol!

Op zoek naar isolatiemateriaal? Grote kans dat je glaswol al een aantal keer tegen bent gekomen. Glaswol is namelijk een bijzonder populair isolatiemateriaal. Met goede reden, want dit isolatiemateriaal heeft een hoop voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen, zoals PIR. Hieronder hebben wij de belangrijkste voordelen voor jou op een rij gezet, zodat jij heel gemakkelijk kunt checken of glaswol de juiste keuze voor jouw project is!  

 

  • Veelzijdig

 

Glaswol een bijzonder veelzijdig isolatiemateriaal en kan in bijna elke laag van jouw woning worden toegepast. Dat komt enerzijds door de relatief hoge isolatiewaarde van glaswol, maar ook doordat dit materiaal ademt. Met glaswol verklein je daarom de kans op problemen bij constructies waar je te maken krijgt met vocht. Glaswol wordt dan ook vaak gebruikt voor kruipruimte– en houtenvloerisolatie

 

  • Goedkoop

 

Glaswol is een relatief goedkoop isolatiemateriaal. Zo betaal je voor glaswol gemiddeld €7,50 per vierkante meter en voor PIR-isolatie maar liefst €25 per vierkante meter. Als je budget maar beperkt is, kun je het beste kiezen voor glaswol op rol, zoals de Knauf Naturoll 032, 035 of 037. Glaswolplaten zijn wat duurder, maar nog steeds redelijk budgetvriendelijk. 

 

  • Flexibel

 

Glaswol heeft een zachte en zeer flexibele structuur. Je snijdt dit materiaal daarom snel op maat en verwerkt het gemakkelijk in je constructie. Glaswol wordt bijvoorbeeld veel gebruikt voor dakisolatie vanuit de binnenkant van de woning, waar materiaal eenvoudig tussen de houten balken van het dakbeschot wordt vastgeklemd. 

 

  • Brand- en geluidswerend

 

Glaswol heeft zowel brand- als geluidswerende eigenschappen en draagt daarom veel bij aan de veiligheid én het comfort van je woning. Hecht je veel waarde aan geluidswerende isolatie? Houd er dan rekening mee dat niet alle glaswol even sterke geluidsisolatie biedt. Je kunt in dat geval het beste kiezen voor de Knauf Acoustifit glaswolplaten.

 

  • Duurzaam

 

Glaswol wordt gemaakt van gerecyclede glasscherven en zuiver zand. Glaswol is daarom bijzonder duurzaam, in tegenstelling tot veel andere isolatiematerialen. Op die manier voorzie je met dit materiaal niet alleen je woning van goede warmte-isolatie, maar draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu!