Wanneer is mijn balkon toe aan een renovatie?

Als je al lange tijd geen onderhoud hebt verricht aan je balkon bestaat de kans dat je balkon toe is aan een renovatie. Als je een balkonreparatie te lang uitstelt bestaat het risico dat het balkon uiteindelijk afbreekt. Dit is natuurlijk het meest extreme scenario en gelukkig komt dit vrijwel nooit voor. Afbladderende verf, beton dat afbrokkelt, stalactiet vorming door scheuren waaruit de kalk stroomt en schollen op het beton door roestvorming zijn allemaal tekenen dat je balkon toe is aan een renovatie. Schade aan een balkon ziet er niet alleen lelijk uit maar verzwakt ook de constructie. De natuur heeft veel invloed op balkons, dit maakt ze relatief kwetsbaar. Zorg dus dat je je balkon renovatie in Den Haag op tijd uit laat voeren.

Werkwijze

Als je besluit je balkon te laten renoveren zal er eerst iemand ter plaatse komen kijken naar wat er allemaal gedaan moet worden. Er wordt dan een grondige analyse van het balkon gemaakt. Dan wordt aangegeven wat er vervangen of gerepareerd moet worden. Hoeveel er moet gebeuren is per situatie verschillend en hangt af van de staat van het balkon. Het kan zijn dat er een reparatie van het beton nodig is of enkel vochtbestrijding. Het aanbrengen van kit, coatings en dergelijke zijn middelen die tijdens een reparatie toegepast kunnen worden. Als draagbalken aan het doorroesten zijn zal er veel werk verricht moeten worden, deze zullen dan moeten worden vervangen. Er moet dan een nieuw balkon gemaakt worden.

Offerte

Het is belangrijk om voor de werkzaamheden beginnen een offerte op te laten stellen. Met een offerte weet je wat de reparaties gaan kosten en zo voorkom je verassingen achteraf. Zorg dat alle werkzaamheden in detail in de offerte komen te staan. Verder is het belangrijk om met het uitvoerende bedrijf af te spreken dat ze alleen doen wat er op de offerte staat. Mocht er tijdens de renovatie duidelijk worden dat er nog iets moet gebeuren, zorg dan dat dit eerst besproken wordt voordat ze eraan beginnen. Zo houd je de kosten overzichtelijk en weet je altijd waar je aan toe bent.