Waarom winkelvastgoed verkopen?

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen investeren in winkelvastgoed is om geld te verdienen. Er zijn echter verschillende manieren waarop iemand geld kan verdienen met dit soort investeringen. U kunt bijvoorbeeld oude winkelcentra kopen en opknappen of nieuwe bouwen. Een andere mogelijkheid is om winkelvastgoed te kopen en dit vervolgens tegen een hogere prijs te verkopen aan andere investeerders of ontwikkelaars die op die plek een pand willen neerzetten. Als het erop aankomt om te beslissen of u uw winkelvastgoed moet verkopen of niet, zijn er enkele factoren waarmee u rekening moet houden voordat u de beslissing neemt. De detailhandel bevindt zich de afgelopen tien jaar op een neerwaartse helling. De opkomst van online winkelen en de komst van Amazon hebben het voor fysieke winkels nog uitdagender gemaakt. Met stijgende huren en minder shoppers staan veel retailers voor een moeilijke beslissing: moeten ze blijven of moeten ze gaan? Het is tijd om uw winkelvastgoed te verkopen als u voor een van deze uitdagingen staat:

  1. Retailers hebben hun winkels gesloten vanwege stijgende huren en minder shoppers, op weg naar een online verkoopmodel;
  2. Stijgend aantal leegstaande winkels in winkelcentra;
  3. Dalende verkoopcijfers door lage bezoekersaantallen;
  4. Hoge huurprijzen gecombineerd met hoge kosten;
  5. Elke maand geld verliezen aan operaties.

Voor hoeveel moet u uw winkelpand verkopen?

Het verkopen van uw huis kan een ontmoedigend proces zijn. Maar als u weet op hoeveel u uw huis moet vermelden, kan dit het gemakkelijker maken. Er zijn veel factoren die bepalen hoeveel u uw huis te koop moet aanbieden. De markt, het type onroerend goed en de omgeving zijn slechts enkele van deze factoren. Elk van hen is belangrijk bij het bepalen van de juiste prijs om uw eigendom te koop aan te bieden. U kunt het beste contact opnemen met een makelaar. Zij kunnen u een schatting geven van wat de prijs zou moeten zijn op basis van deze verschillende factoren voor waar u woont.

Wat moet ik doen om me voor te bereiden op de verkoop?

Je huis verkopen kan een hele klus zijn. Maar als je je er goed op voorbereidt, kan het proces soepel verlopen en krijg je de beste prijs voor je woning. Voordat u begint met de verkoop van uw huis, moet u ervoor zorgen dat het in goede staat en toonbaar is. U wilt ook rommel opruimen waardoor de plaats er rommelig uitziet. Overweeg een professionele fotograaf in te huren die foto’s kan maken die uw huis in het beste licht laten zien. Het is ook de moeite waard om een taxatie te laten doen voordat u het huis op de markt brengt, zodat u weet wat het waard is. En het allerbelangrijkste: vergeet niet al uw papierwerk op orde te hebben voordat u het te koop aanbiedt!

Waar heb ik recht op als ik mijn winkelpand verkoop?

De koper heeft een optie om de woning te kopen voor de overeengekomen prijs. De verkoper heeft recht op een veelvoud van zaken. Ze hebben recht op het bedrag dat ze in het onroerend goed hebben geïnvesteerd, evenals op de winst die ze hebben gemaakt. Als er huurders zijn, heeft de verkoper ook recht op hun huurovereenkomsten en eventuele borgsommen die zij voor die huurovereenkomsten verschuldigd zijn. Winkelpanden kunnen zowel met als zonder huurovereenkomst worden verkocht. Als u bijvoorbeeld uw winkelpand verkoopt met een huurovereenkomst, geeft dit u recht op al uw rechten zoals gespecificeerd in uw contract en huurovereenkomst, zoals huurbetalingen en leasevoorwaarden, enzovoort.