Waar moet je op letten bij het bezichtigen van een huis?

Een eerste huis kopen is weer een nieuwe mijlpaal in je leven. Of je dit alleen doet of met je partner, het blijft een speciaal moment! Nu koop je uiteraard niet zomaar een huis, maar waar moet je nou precies op letten wanneer je een huis gaat bezichtigen? Hier wat tips die je verder kunnen helpen!

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geld ook voor als je een huis gaat bezichtigen. Bedenk van te voren na over waar jou woning straks allemaal aan moet voldoen. Neem deze punten mee je naar de bezichtiging, zo weet je beter of de woning aan jou idealen voldoet.

Let op de details en voorkom extra kosten

Het is ook belangrijk dat er goed wordt gelet op de afwerkingen van het huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scheuren of kieren en vergeet ook de buitenkant van het huis niet te controleren. Het is dan ook belangrijk dat je het huis bezichtigd in het daglicht, zo kun je alles net iets beter zien. Nog een tip is om iemand mee te nemen, wellicht is dit je partner, maar het kan ook een vriend of vriendin zijn. Deze persoon ziet misschien dingen die jij over het hoofd ziet. Er zijn natuurlijk ook dingen die je met het blote oog niet kan zien, mocht je echt geïnteresseerd zijn in het huis kun je altijd een bouwkundige keuring laten doen.

Kijk naar de eventuele mogelijkheden

Wellicht dat er dingen zijn in het huis die niet voldoen aan jou idealen, maar wellicht wel te realiseren zijn. Overleg daarom met de verkoopmakelaar of dat ene muurtje weg te halen valt, zonder dat het huis in elkaar zakt.

Omgeving van de woning

Misschien dat je al bekent bent met de omgeving, dan is dit niet nodig. Mocht dit niet zo zijn vergeet je dan ook niet te verdiepen in de buurt waarin de woning zich bevindt. Kijk bijvoorbeeld of er winkels in de buurt zijn en of er voldoende parkeergelegenheid is. Let hiernaast ook op of er geen drukke wegen zijn rondom het huis, dit zou eventueel voor overlast kunnen zorgen.