Zo kies jij de mooiste sierkussens voor op jouw bank

Wanneer jij je woonkamer een warme en vooral gezellige uitstraling wilt geven, dan is de keuze voor de juiste accessoires natuurlijk van essentieel belang. Een grote glazen vaas op tafel, een setje waxinelichthouders in je favoriete kleur en een ornament in de vensterbank. Toch ontbreekt er voor je gevoel iets. Dit komt doordat we vaak een belangrijk onderdeel van onze inrichting vergeten. Het ‘pimpen’ van onze meubels. De bank is de perfecte manier om je interieur een complete nieuwe look & feel te geven. Door het toevoegen van de juiste kleuren en prints creëer jij een volledige nieuwe uitstraling.

Kleuren combineren

De juiste kussens voor op de bank bepalen voor een groot deel de uitstraling. Het is van belang dat jij kiest voor kleuren die passen bij je bank. Heb jij een grijze bank, dan kun je in principe werken met verschillende kleuren. Zo bepaal je zelf of je kiest voor felle kleuren of dat je liever gaat voor rustige kleuren. Ga je voor rustig, dan zijn verschillende tinten grijs in combinatie met donkergroen vaak een goede match. Heb jij een lichte bank, dan zijn warme/pastelkleuren bij uitstek geschikt. Het combineren van verschillende kussens is dus van belang om elkaar en het geheel extra kracht bij te zetten. Combineer bijvoorbeeld een groen kussen met een zwart of gouden. Door te kiezen voor een kussen met of zonder print bepaal je helemaal zelf of je kiest voor rust of het wel iets mag ‘leven’.

Verschillende formaten

Niet alleen de kleur bepaald de uitstraling van je bank en interieur, maar ook het formaat kussens is essentieel om de ‘make-over’ te laten slagen. Zo is het leuk een vierkant of rechthoekig kussen te combineren met een ronde variant. Sierkussens voor je bank zijn dus bij uitstek geschikt om mee te ‘mix & matchen’. Daarnaast zijn kussens ook perfect ter opvulling van bijvoorbeeld een open kast of op een fauteuil. Op deze manier kun jij door het toevoegen van kussens je interieur een complete nieuwe look & feel geven met een kleine aanpassing en/of toevoeging.